Solutions adhésives élastiques et structurelles pour un assemblage durable et efficace des panneaux de véhicules

Body Panel en structurele lijmen

Sika lijmoplossingen maken meer vrijheid mogelijk om nieuwe bedrijfsvoertuigen te ontwerpen. Gebonden structuren verhogen de duurzaamheid van voertuigen en voegen zich bij verschillende materialen zoals metalen met composieten. Ze maken verschillende procesorders en een hogere efficiëntie in de lichaamsassemblage mogelijk. Sika ondersteunt de transportsector al meer dan 40 jaar door innovatieve snelle en betrouwbare hechtingstechnologieën te bewijzen.

De wereldwijde expertise van Sika, gecombineerd met de lokale technische dienst, biedt fabrikanten van bedrijfsvoertuigen optimale oplossingen voor individuele uitdagingen bij de industriële productie van voertuigen.

De innovatieve hechtingsoplossingen en lokale ondersteuning van Sika helpen de transportsector wereldwijd om de prestaties en productie van voertuigen te verhogen.

people applying adhesive with a manual gun to a rail roof top
"Sikaflex® polyurethane adhesive technology allows us to assemble front and rear masks to our trains structurally. In combination with SikaBooster®, the moisture-curing adhesive is fast-setting of regardless of joint thickness."

Sika als strategische partner van de klant voor voertuigassemblage

Het wereldwijde team van Sika biedt expertise voor het standaardiseren van processen om het hoofd te bieden aan een grote variatie aan materialen en componenten. Het netwerk van experts van Sika ondersteunt u bij het beoordelen van ontwerpuitdagingen. In de conceptiefase, maar ook door het leveren van op maat gemaakte oplossingen voor het optimaliseren van de industrialisatie. Snel instellen en versnelde lijmen verminderen de verwerkingstijd en bereiken snel een volledige kuur. In combinatie met alles-in-één afdichtings- en hechtingsoplossingen; of door lijmen te selecteren die geen of weinig oppervlaktevoorbereiding vereisen; productieproductie kan worden verhoogd.

Vertrouw op Sika – vanaf de conceptiefase tot productie, waar ook ter wereld.

Metaallijmbinding met robottoepassing

Vrijheid van ontwerp

De hechtingsoplossingen van Sika maken het mogelijk om zonder beperkingen verschillende substraten aan te sluiten. Het elimineren van de beperkingen van mechanische bevestigingsmiddelen of lassen is een van de belangrijkste redenen waarom veel lijmen worden gebruikt in de industriële productie.

Procesoptimalisatie

Sikaflex® silane-terminated polymeren (STP) maken het mogelijk om de oppervlaktevoorbereidingsstappen te verminderen. Snelle genezing Sikaflex® lijmen met SikaBooster® kortere verwerkingstijd en meer productieproductie mogelijk maken.

Duurzaamheid van het voertuig

Volledig gebonden structuren met Sikaflex® lijmen verminderen spanningen in het ontwerp. In vergelijking met schroeven voorkomen ze schade aan de corrosiebeschermingscoating en leiden ze tot een grotere duurzaamheid. Verbindingen met SikaPower® SmartCore-lijmen kunnen duurzamer zijn dan gelaste verbindingen of mechanische bevestigingsmiddelen dankzij de unieke vermoeidheidsprestaties.

Gewichtsvermindering van het voertuig

Modern voertuigontwerp integreert verschillende materialen en lichtgewicht composieten met de lijmtechnologieën van Sika. SikaPower® SmartCore-lijmen maken lichtere voertuigen mogelijk door de metaaldikte te verminderen en toch te voldoen aan de sterkte- en duurzaamheidsvereisten.

Sika Panel Bonding Productlijnen voor industriële assemblageprocessen

De carrosserielijmen van Sika voor gebruik bij de productie van bedrijfsvoertuigen maken volledig gebonden dragende constructies mogelijk. Een dergelijk ontwerp voorkomt beschadiging van de corrosiebeschermingslaag, bijvoorbeeld door gaten of mechanische armaturen te boren. Het maakt de integratie van lichtgewicht composietcomponenten mogelijk en maakt het mogelijk om onderdelen in elk stadium van het proces te assembleren.

Lijmplakken op een metalen paneel
Sikaflex® Urethaan en STP Lijmen

Integratie van grote lichtgewicht composietcomponenten gedaan met elastische Sikaflex® lijmen, biedt optimale oplossingen om te gaan met thermische verlenging. Veel Sikaflex® lijmen kunnen worden gebruikt in combinatie met SikaBooster® voor versnelde uitharding.

Sikaflex®-200-serie

De Sikaflex®-200 Product Series staat synoniem voor hoogwaardige vochtuitharding, ééncomponenten polyurethaanlijm en kitproducten. Het assortiment biedt oplossingen voor allerlei deelnemende uitdagingen van vergelijkbare en ongelijksoortige materialen. Sikaflex®-200 lijmen zijn ideaal voor het omgaan met thermische expansie uitdagingen zoals aanwezig in het ontwerp van bedrijfsvoertuigen. Ze hechten zich goed aan een breed scala aan hechtingsoppervlakken. Voor veeleisende substraten en hoge sterkte-eisen biedt Sika een compleet assortiment oplossingen voor oppervlaktevoorbereiding om een uitstekende en duurzame hechtingssterkte te leveren.

Sikaflex®-500-serie

Met de Sikaflex®-500 Product Series biedt Sika zijn eigen silane terminated polymer (STP) lijmtechnologie. Sikaflex®-500 Producten zijn vrij van isocyanaten en hechten goed aan een breed scala aan hechtingsoppervlakken zonder de noodzaak van primers. De STP-technologie van Sika maakt het mogelijk om een unieke combinatie van hoge sterkte, primerless en isocyanaatvrije producten te formuleren.

SikaForce® tweecomponenten polyurethaanlijmen

Binnen de SikaForce® assortiment lijmoplossingen; Sika biedt specifieke oplossingen voor het plakken van een verscheidenheid aan substraten in geïsoleerde en droge vrachttrailerlichamen, zoals paneelverbindingen, profielelementen en versterkingen. Deze kosteneffectieve oplossingen zijn geschikt voor uitgebreide gebiedshechting en combineren goede niet-verzakkende en gap filling eigenschappen. SikaForce® Powerflex lijmen combineren een hoge structurele sterkte met permanente elasticiteit gedurende het gehele servicetemperatuurbereik.

SikaForce®-7722 Structurele Lijm voor Koelwagen Trailer Body Assembly

SikaForce®-7722 is een stijve, thixotropische twee componenten polyurethaan lijm voor paneel assemblage in trailer productie. Verschillende versies met een verscheidenheid aan open tijd en uitharding snelheid opties zijn beschikbaar. SikaForce®-7722 bindt goed aan materialen aanwezig in de trailer productie-industrie zoals profielen en sandwich constructies gemaakt van glasvezel versterkt polyester, hout, metaal, keramische substraten, en voorbehandelde kunststof substraten.

SikaForce®Powerflex-serie

SikaForce® Powerflex twee componenten polyurethaan lijmen combineren hoogste niveaus van sterkte met blijvende elasticiteit, zelfs bij lage temperatuur. Met de unieke prestatiekenmerken presteert SikaForce® Powerflex beter dan de state-of-the-art structurele lijmen met twee componenten die zijn ontworpen om lichtgewicht materialen aan te sluiten. SikaForce® Powerflex lijmen zorgen voor een duurzame lijmbinding gedurende de levensduur van gebonden componenten, ongeacht de klimaatomstandigheden waarmee ze worden geconfronteerd.

SikaFast® tweecomponenten acrylaatlijmen

SikaFast® acryl lijmsystemen zijn een lage geur, snel uitharding, structurele maar ook flexibele lijmen voor de vervanging van mechanische armaturen zoals klinknagels, schroeven of gelaste verbindingen. SikaFast® acryltechnologie combineert snelle sterkteontwikkeling met minimale oppervlaktevoorbereiding voor een breed scala aan hechtingsoppervlakken.

SikaFast®-3000 Serie Methacrylate Lijmen

Met sikaFast®-3000 serie biedt Sika structurele methacrylaatlijmen voor verschillende toepassingen zoals metaal tot metaal en metaal tot composiet combinaties. Het vervangen van mechanische bevestigingsmiddelen door flexibilized SikaFast® lijmen bij het samenvoegen van verschillende materialen vermindert stresspieken. Dit resulteert in duurzamere structuren.

SikaFast®-5200-serie

De SikaFast®-5200-serie biedt verschillende gebruiksvriendelijke, ontlaatstde structurele acryllijmen bij verschillende uithardingssnelheden. SikaFast®-5200 producten zijn lager in geur dan MMA lijmen en hechten zich aan een breed scala aan hechtingssubstraten met minimale oppervlaktevoorbereiding.

SikaPower® Epoxy Lijmen

Het binden van metalen en thermoset composiet onderdelen vereisen hoge sterkte oplossingen. SikaPower® epoxylijmen met SmartCore-technologie zijn snel in- en weersbekrachtigingsprestaties voor toepassingen met een hoge schuifsterkte. Sika biedt warmte-uitharding 1C en kamertemperatuur uitharding 2C-systemen voor het stijf binden van metalen en composieten.

SikaPower®-494 G

SikaPower®-494 G is een eendelige, koud aangebrachte, warmte-uithardende structurele epoxy lijm. Het kan lassen vervangen in plaatwerk in de carrosseriefabriek. SikaPower®-494 G is geschikt voor structurele hechting van verschillende soorten metaal.  Het kan worden gebruikt in combinatie met spotlassen, vasten, klemmen en andere mechanische bevestigingstechnieken voor voorvoeging. De lijm bevat glazen kralen van 0,3 mm om een optimale hechtingsdikte te garanderen. Het kan zich binden aan olieachtige substraten (standaard anticorrosiebehandeling en dieptrekkende oliën, ca. 3 g/m2).

SikaPower®-877

SikaPower®-877 is een structurele twee-component epoxy lijm, die geneest bij kamertemperatuur. Het is ontworpen voor hoge sterkte en schokbestendige hechting van metalen substraten, zoals staal en aluminium, evenals van composietsubstraten, als glasvezel versterkte en koolstofvezel versterkte laminaat. De lijm heeft uitstekende niet-verzakkende eigenschappen en bevat glazen kralen van 0,3 mm om een optimale hechtingsdikte te garanderen.