PROJECTOMSCHRIJVING

Uitgangspunt voor de eigenaars was een box creëren in een bestaande woning met als invulling: badkamer, dressing en slaapkamer. De beoogde strakke tijdloze look moest wel economisch renoveerbaar blijven in de toekomst.

PROJECTVOORWAARDEN

Het gekozen systeem moest compatibel zijn met vloerverwarming. Hun strakke look willen zij verlengen met een naadloze vloerbekleding. Comfort was één van de eerste woorden die gebruikt werden. Dit comfortabel gevoel samen met de pluspunten van geluidsdemping en een uitgebreid kleurenpallet gaven de doorslag in de keuze van het product. De moeilijkheidsgraad naar uitvoering werd opgetrokken door de integratie van een inloopdouche en de bekleding van het bad in dit zelfde concept. Dit alles resulteerde in een verruimend effect dat doorloopt in alle ruimtes.

SIKA OPLOSSING

Het nieuwe Sika ComfortFloor systeem was de oplossing die al deze essentiële eigenschappen kon invullen. Na het stofzuigen van de chape werd een schraaplaag van de Sikafloor-156, een niet-gesolventeerde epoxyhars, aangebracht. Hierover werd de hoog elastische gietvloer Sikafloor-330, een laag VOC polyurethaanhars, aangebracht. Na volledige uitharding werd over het geheel de Sikafloor-305 W, een gekleurde watergedragen topcoat, aangebracht om zo een gladde, matte en slijtvaste afwerking te bekomen.

PARTICIPANTEN PROJECT

Eigenaar: Fam. Devloo
Architect: I Interiors
Uitvoerder: Liquidfloors
Leverancier: Sika België