PROJECTOMSCHRIJVING

Een hedendaagse woning die achter gesloten deuren een 2-woonst verbergt. De vloerbekleding is momenteel een praktische oplossing die in de toekomst meer als een concept moet dienst doen naargelang de noden van het jonge gezin.

PROJECTVOORWAARDEN

Het gekozen systeem moest compatibel zijn met vloerverwarming. Daar de eigenaars van verschillende generaties zijn, was er ook een verschil naar voorkeur van de materialen. De gietvloer moest combineerbaar zijn met vloermaterialen zoals parket en marmer. Vermits het hier een kangoeroewoning betreft en er meer geleefd wordt op de ene verdieping t.o.v. de andere, mocht er voor beide bewoners geen inbreuk zijn op hun comfortgevoel, geluidsdemping was zeker van groot belang.

SIKA OPLOSSING

Het nieuwe Sika ComfortFloor systeem was de oplossing die al deze essentiële eigenschappen kon invullen. Na het stofzuigen van de chappe werd een primerlaag Sikafloor-156 aangebracht, deze werd de dag erna overtrokken door een schraaplaag van de Sikafloor-156, een niet gesolventeerde epoxyhars. Hierover werd de hoog elastische gietvloer Sikafloor-330 , een laag VOC polyurethaanhars, geplaatst. Na volledige uitharding werd over het geheel de Sikafloor-305 W, een gekleurde watergedragen topcoat, aangebracht om zo een gladde, matte en slijtvaste afwerking te bekomen.

PARTICIPANTEN PROJECT

Eigenaar: Fam. Vermoesen
Architect: Dhr. Bart Van Wetter
Uitvoerder: Verbeke Vloerafwerkingen
Leverancier: Sika België