PROJECTOMSCHRIJVING

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten te Brussel wil zijn aantrekkingskracht en uitstraling hernieuwen met als voornaamste aandachtspunten loopcomfort en geluidsreductie. Daarnaast spelen kleurnuances een belangrijke rol voor zowel de vloeren, muren als plafonds. Accenten worden gelegd door de verlichting.

PROJECTVOORWAARDEN

Het gekozen systeem moet heel duurzaam zijn aangezien er steeds op dezelfde plaatsen gelopen wordt. De musea kozen voor een strakke, matte look en een naadloze vloerbekleding, rekening houdend met de grote oppervlakte van de ruimte (1.200 m²). Comfort is één van de belangrijkste doelstellingen. Dit en de pluspunten van geluidsdemping en een waaier van kleuren geven de doorslag om voor het Sika ComfortFloor-systeem te kiezen. Nog een voordeel is dat de vloer eenvoudig aan te sluiten is op de bestaande marmeren vloeren. Dit alles moet resulteren in een verruimend effect en een perfect naadloze vloer.

SIKA OPLOSSING

Het Sika ComfortFloor Systeem was dé oplossing die al deze essentiële eigenschappen verenigt.
Na het schuren van de bestaande ondergrond en stofzuigen, werd een schraaplaag van de Sikafloor-156 aangebracht. Dit is een niet-gesolventeerde epoxyhars. Hierover werd de hoog elastische gietvloer Sikafloor-330 gegoten, een laag VOS polyurethaanhars. Na volledige uitharding werd over het geheel de Sikafloor-305W in 2 lagen aangebracht, een gekleurde watergedragen topcoat, om zo een gladde, matte en slijtvaste afwerking te bekomen. Door al deze toepassingen wordt een duurzame vloer bekomen die gemakkelijk te reinigen is.

PARTICIPANTEN PROJECT

Bouwheer: Regie Der Gebouwen/Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Hoofdaannemer: Monument Vandekerckhove nv
Uitvoerder: Createc International
Leverancier: Sika België