PROJECTOMSCHRIJVING

De Brusselse vestiging van een wereldspeler in technische materialen zetelt in een prachtig gebouw met veel glas en Franse steen. De renovatie van de open keuken met eetruimte zou ingepast worden in dit kader. Een comfortabele en veilige oplossing met een moderne uitstraling was het uitgangspunt. De open keuken werd naadloos verbonden met de eetruimte. Muren en plafond maakten uiteraard deel uit van het totale renovatieproject.

PROJECTVOORWAARDEN

Twee systemen moesten naadloos verbonden worden omdat er andere voorwaarden gesteld werden voor de keuken en de eetruimte. De keuken-vloer moest in een comfortabel antislip-systeem uitgevoerd worden met de muren en plafond naadloos aansluitend en ongevoelig voor schimmels. De eisen voor de eetruimte waren comfortabel, geluiddempend en bestand tegen belasting van tafel- en stoelpoten. Uiteraard waren éénvoudig onderhoud en duurzaamheid van het vloersysteem primordiaal.

SIKA OPLOSSING

Voor de eetruimte was het Sika ComfortFloor Systeem de oplossing die al deze eisen kon inwilligen. Na het schuren van de bestaande vloertegels werd een schraaplaag Sikafloor-156, een niet-gesolventeerd epoxyhars, aangebracht. De Sika Reemat Premium versterkingsmat werd hier ingebed ter voorkoming van voegaftekeningen of scheuren.

Nadien werd over het volledige vloeroppervlak de transpa-rante matte Sikafloor-304W aangebracht, om zo een slijtvaste afwerking te bekomen. Het plafond en de muren werden na reiniging en ontvetting voorzien van een primer en twee lagen Sikagard-203W - Steridex D, een hygiënische coating op basis van watergedragen gemodificeerd acrylhars voor oppervlakken met hoge vochtigheid. Door al deze toepassingen is de ruimte gemakkelijk reinigbaar.

Hierover werd de hoog elastische gietvloer Sikafloor-330, een laag VOS polyurethaanhars toegepast en met gekleurde chips ingestrooid. Idem voor de keuken, maar als gietvloer werd de taai-elastische Sikafloor-328 gekozen en afgewerkt met een eerste laag Sikafloor-304W met SikaGrip, een watergedragen matte antislip topcoat.

PARTICIPANTEN PROJECT

Uitvoerder: Steppa
Leverancier: Sika België