Technologie

Polyurethaan of silaan getermineerde pre-polymeren.

Uitharding

Polymerisatie van de pre-polymeren tot een dicht netwerk. De reactie wordt geïnitieerd en aangedreven door vocht uit de omringende lucht.

Toepassing

De lijm wordt aangebracht in verticale rillen of dotten op het oppervlak. Dit is om drie redenen cruciaal:

  • De polymerisatie wordt aangedreven door vocht uit de omgeving (lucht en ondergronden). Daarom moet het aanbrengen op de volledige oppervlakte worden vermeden om de luchtvochtigheid de niet-uitgeharde lijm overal te laten bereiken.
  • Omdat reactieve lijmen niet krimpen, worden ze alleen tot dikke films van 1-3 mm geperst. De dikke film compenseert de ruwheid van de ondergrond en de ongelijkmatigheid, de elastische eigenschappen compenseren materiaalverschillen en de afdichtingseigenschappen beschermen de ondergronden tegen corrosie.
  • Waterophoping tussen de hechtvlakken op de lijmlaag zal een nadelig effect hebben op de hechting en de sterkte ondergrond. Vooral bij buitentoepassingen moet hiermee rekening worden gehouden.

Ondergronden

Poreuze en niet-poreuze ondergronden.

Gebruik

  • Binnen- en buitenruimtes
  • Lijmen van de meeste bouwmaterialen
  • Hechting op hoogenergetische oppervlakken zoals kunststoffen is gevoelig en een correcte voorbehandeling is essentieel.

Wat maakt de Sikaflex®-lijmen speciaal?

Sikaflex® lijmen dienen ook als afdichtingskitten. In vergelijking met andere reactieve lijmen hebben onze producten weinig neiging tot krimpen, vertonen ze een duurzaam en hoogelastisch herstelvermogen en een sterke hechting. Onze producten hebben over het algemeen emissie van lage vluchtige organische verbindingen (VOC) en bereiken de hoogste EHS-normen zoals EC1PLUS R.