Bus & touringcar

Innovatieve technologie voor klantgerichte oplossingen

De bus- en touringcarindustrie is mondiaal een dynamische en uitdagende branche. Bus- en touringcaroperators vragen voor de voertuigen om steeds lagere bedrijfs- en reparatiekosten in combinatie met verbeterde betrouwbaarheid en duurzaamheid. Staatswetgeving schrijft lagere voertuigemissies en verbeterde veiligheid voor passagiers en bestuurder voor. Sika levert als leverancier en partner voor de mondiale bus- en touringcarindustrie een heel scala aan oplossingen met de modernste technologieën om fabrikanten te helpen aan deze uitdagingen te voldoen. Sika is gespecialiseerd in chemische producten en we concentreren ons daarom op onze kerncompetenties: lijmen, afdichten, dempen en versterken.
Omdat wij een mondiaal opererende onderneming zijn, zijn wij overal ter wereld partner voor onze klanten. Sika is vertegenwoordigd in alle bus- en touringcar producerende landen en kan daardoor zorgen voor eersteklas afhandeling en levering, maar ook voor toepassing, technisch/commerciële ondersteuning.

Onze oplossingen in elke stap van de fabricage

Montage en afdichting carrosserie

Busfabrikanten gebruiken een brede waaier aan materialen en processen in de werkplaats. Sika biedt daarvoor een reeks technologieën die perfect aangepast zijn aan deze moeilijke en afwisselende omgevingen.

Vloer, zijpanelen, bagageruimte

Busmaatschappijen verwachten een hoge mate van duurzaamheid van hun voertuigen. Weerstand tegen schokken en extreme milieu en operationele belastingen creëren hoge eisen voor alle voertuigcomponenten. Sika biedt een reeks elastische verlijmingsoplossingen om de fabrikanten in staat te stellen aan deze uitdagende eisen te voldoen.

Dakverlijming

Busfabrikanten zijn geconfronteerd met bijzonder moeilijke uitdagingen voor de dakconstructie van moderne voertuigen. Afgezien van de voor de hand liggende eisen voor langdurige duurzaamheid en weerstand tegen barre weersomstandigheden, worden aanvullende eisen nodig: minimaal gewicht (rijgedrag en brandstofverbruik) en de hoogst mogelijke sterkte (rolweerstand voor de veiligheid van de reizigers). Sika biedt specialiteitsproducten met de ideale eigenschappen om de fabrikanten toe te laten aan deze vereisten te beantwoorden met optimaal kwaliteit, consistentie en kostenbeheer.

Voor- en achtermodule

De voor- en achtermodules van moderne voertuigen zijn gemaakt van thermohardende composieten en hebben grote veranderingen in de voertuig styling en aerodynamische gedrag veroorzaakt. Dergelijke toepassingen moeten voldoen aan steeds strengere eisen op het gebied van duurzaamheid, impact en montagegemak. Sika heeft een reeks materialen geformuleerd om die eisen van de klant overschrijden voor deze type toepassing.

Ruitverlijming

Al meer dan 20 jaar levert Sika beglazingskitten voor de assemblagelijnen van de auto en bus fabrikanten. Voorbehandelingsoplossingen zonder primer, met handmatige of geautomatiseerde oppervlakvoorbereiding zijn mogelijk om aan de verschillende assemblageprocessen te voldoen en om kosten te besparen en de fabricatieproces te vergemakkelijken.

Interieurafwerking

Fabrikanten en ontwerpers van bussen hebben het comfort en interieurfunctionaliteit aanzienlijk verhoogd door gebruik te maken van steeds verscheidende kunststoffen en interieurtextiel. Sika heeft oplosmiddelhoudende, watergedragen en hot-melt oplossingen ontwikkeld om een betere hechting op talrijke ondergronden te bekomen.

Underbody bescherming en geluiddemping

Busmaatschappijen en overheidsinstellingen vereisen steeds lagere normen op het gebied van geluid binnen en buiten het voertuig. Sika heeft hoogwaardige oplossingen ontwikkeld om het voertuiggeluid aanzienlijk te verminderen door de trillingen te absorberen met producten die gebruikt kunnen worden voor interieur of exterieur geluiddemping en underbody coatings met uitstekende geluiddempende eigenschappen en bestendigheid tegen steenslag.