Globale strategie, regionale en lokale uitvoering.

Per definitie eist de bevoorradingsketen dat alle organisaties nauw samenwerken om een toegevoegde waarde te leveren aan al onze interne en externe klanten. Bij Sika houden wij een globale logistieke strategie gecombineerd met een regionale en lokale aanpassing. Wij vertrouwen op vooraf gedefinieerde en gestandaardiseerde processen. Sika zal haar holistische aanpak voortzetten, door haar visie van een integrale logistiek uit te lijnen op de wereldwijde processen en normen.

Sika's samenwerking met hoogwaardige partners op dit gebied levert synergieën op die de kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid van de logistieke processen verbeteren op een uitgebreide en solide wijze.

De waardeketen en de van kracht zijnde standaardnormen

Dankzij haar bevoorradingscentrum (SSC: Sika Supply Center) beheert Sika de risico's door de van kracht zijnde normen en coördineert ze de diverse marktontwikkelingen, monetaire veranderingen op de diverse producten en grondstoffen. De organisatie standaardiseert en stroomlijnt de processen op een globale en gestructureerde wijze.

Om optimaal in te spelen op de bevoorradingsvraag van haar klanten, bestudeert Sika de trends in de markten en implementeert ze een effectieve planning in haar productiecentra.

Dankzij goed gedefinieerde doelen, kennen we onze prestatie-indicatoren en zijn we voortdurend bezig om onze acties, de evaluatie en de relevantie van onze projecten te verbeteren door middel van vergelijkende analyses over de hele bevoorradingsketen. De productie- en logistiekprocessen zijn gestructureerd volgens voorgedefinieerde standaardnormen die de hele waardeketen omvatten.

Het Sika Supply Center (SSC) in Sarnen, Zwitserland, maar ook de regionale distributiecentra, verzekeren een snellere en efficiëntere bevoorrading.

Het eerste regionale distributiecentrum werd geopend in 2008 en levert vandaag polyurethaanlijmen aan Europese klanten (Frankfurt - Duitsland).