Sikafloor® PS23, PS24 en PS27 systemen zijn opgebouwd met een niet-absorberend oppervlak dat ideaal is voor natte ruimtes zoals toiletten en badkamers. Eenmaal aangebracht vormt Sika ComfortFloor® een monolithisch materiaal samen met het beton of de onderliggende dekvloer. Dit levert dan een sterk en naadloos scherm tegen watermigratie en de chemische stoffen gebruikt tijdens het reinigen.

Sika ComfortFloor® is een polyurethaan dat de geaardheid heeft aan chemicaliën te weerstaan en gemakkelijk te reinigen te zijn. Sika heeft een overvloed aan expertise in chemisch bestendige vloersystemen en we hebben deze kennis gebruikt om Sika ComfortFloor® te ontwerpen.

Metalen wielen op meubels of andere apparaten kunnen leiden tot spanningen op de vloeren, vooral rond het bureaumeubilair. Sika ComfortFloor® is officieel getest om geschikt te zijn voor dit soort belasting.

Sika ComfortFloor® heeft een lage rookuitstoot in geval van brand, wat de snelle evacuatie van een gebouw mogelijk maakt. Dit is getest met de BfIS1 classificatie. En zonder specifieke behandeling, zijn de Sika ComfortFloor® systemen ook bestand tegen brandplekken veroorzaakt door sigaretten, wat de totale onderhoudskosten vermindert (getest in Frankrijk). Deze functie heeft een groot voordeel ten opzichte van soepele vloeren op basis van materiaal zoals PVC, linoleum of kurk.