Sika stelt haar nieuw balkonrenovatiesysteem voor dat bestaat uit Sika’s gerenommeerd vloeibaar waterdichtingssysteem (Sikafloor®-405 + versterkingsmat: Sika® Reemat Premium) en een nieuwe afwerking bestaande uit 2 coatinglagen Sikafloor®-420 waarbij in de laatste laag zeer fijne kwartskorrels vol en zat worden ingestrooid.

Deze nieuwe coating heeft een licht nivellerend effect waardoor kleine oneffenheden worden opgevangen. Het geheel wordt afgewerkt met een transparante verzegelingslaag Sikafloor®-416. Het resultaat is een strak, slijtvast, naadloos en 100 % waterdicht oppervlak met een moderne eigentijdse look.

Belangrijk item is dat de gebruikte coatings een unieke MTC technologie bezitten die de coating toelaat de luchtvochtigheid te gebruiken om het uithardingsproces in gang te zetten. MTC (Moisture Triggered Chemistry) betekent dat deze waterdichtingsmembranen in staat zijn uit te harden zelfs in vochtige omstandigheden zonder te gaan opschuimen. Dit omdat er, in tegenstelling tot Moisture Cured Polyurethaansystemen, gedurende het uithardingsproces geen reactie is met vocht. Hierdoor zijn de coatings praktisch onmiddellijk na het toepassen weersonafhankelijk en dus zeer gebruiksvriendelijk.

Meerdere voordelen van de Sika-balkonsystemen:

  • Ademend en waterdampdoorlatend waardoor ingesloten vocht kan ontsnappen zonder blaasvorming.
  • Uitstekende hechting op de meest gebruikelijke ondergronden waardoor afbraakkosten van bv. oude tegels vermeden worden.
  • Scheuroverbruggend door zijn hoge elasticiteit en gebruik van een speciale glasvezelmat.
  • Geringe laagdikte, ideaal bij renovaties.
  • Niet-vergelend, UV-resistent en bestand tegen alle weersinvloeden, waterinfiltraties en chlorides.
  • Volledige integratie van dilatatievoegen, afvoerputjes en doorvoerpijpen zonder naden of overlappingen.
  • Koud aangebracht systeem zonder brandgevaar.